Кражба на мобилен телефон LG G3.

Информация за телефона:

LG D855, закупен от Технополис Люлин на 29.06.2014, цена 1149 лв. С карта, неразсрочено. Притижавам гаранция и касов бон (последния в позатрито състояние) + гаранционна карта, зарядно и оригинална кутия. IMEI: 354153-06-183564-0, S/N: 406KPED183564, телефона беше откраднат със SIM карта, но кратко след това изключен, нямаме данни от Google Location History.

Извършител:

Момче от ромски произход. В момента на кражбата, с много къса коса. Отличителни белези: Има татуйровки на двете си ръце и на левия крак. За щастие имаме и видео от камерите в коридора на блока ни. (TODO: да се вземе от домоуправителя)

Начин на кражбата

Искрено се надявам факта, че съм откровен и споделям тези крайно лични неща, да бъдат посрещнати с професионализъм от ваша страна. Начина на кражбата е злоупотреба с доверие (станах жертва на наивността си). Запознахме се в сайт за запознанства – PlanetRomeo. Неговия профил там е Nadaren_each_20 (ако не си е затрил вече профила). Писахме си известно време. Той се представи за ескорт, но се държа приятелски настроен по време на чата. Видяхме се общо 4 пъти на живо без никакви проблеми и отклонения в държанието. Още на първата среща си каза открито че е с ромски произход, и като цяло се държа добре с мен, общо взето, единственото което беше е че е ром и има много татуйровки, но не ми даде наченка че е замислил нещо. Единственото нещо което може би трябваше да заподозря е, че той винаги ми звънеше от чужд номер, но хората които се представят за ескорти от тези среди обикновено имат такова поведение – поне, това съм забелязал. Въпросната среща в която той ми открадна телефона беше на 10.12.2015, това се случва към 22:30 – 0:00. Разбрахме се да се видим, а той ми звъня близо 3 дни. Видяхме се в къщи, отново, гледах го внимателно какво прави. Отново нямаше ваучер и искаше да се обади на негови приятели през моя телефон. Позволих му. Говориха на цигански. След това той ми върна телефона и излязах да го изпратя, понеже той пред 3-4 минути им звъня на тия да ги пита къде са. Не намерих това действие за ненормално, защото като се разбирахме с него за срещи обикновено му звънях през 5 минути. Излизайки така, стигнахме до мястото на кражбата, той се обади около 8 пъти междувременно на този номер и говореше на цигански, след това ми връщаше телефона. Просто не се усъмних и мъничко какво може да последва. При последното обаждане, докато той говореше по телефона, ми каза чао и побягна в посока метростанция Люлин, май че влезе в кола която не можах да видя, защото беше лек като тегло и бягаше много по-бързо от мен.

Място на кражбата и места, през които сме минали

Първо, излязохме от нас. Камерите в коридора със сигурност трябва да са го заснели.

Със зелено: Минахме през подлеза, ако има камери със сигурност трябва да се видим двамата на тях. Аз съм момчето с очилата и брадата.

Той каза, че ще пикае в подлеза, аз излязах първи от него, ако там има камери това трябва евентуално да се види.... но беше тъмно – близо полунощ, не мога да гарантирам колко съм точен с предположенията си за времето.

Размотавахме се на това място, когато той реши изведнъж да каже ЧАО и побягна по следния маршрут:

В този момент го и изгубих. Не можах да го догоня а и допуснах че може някой да го чака и да стане лошо, за това просто се прибрах у нас. След като се прибрах, преди да ме блокира в PlanetRomeo, получих от него следното заплашително съобщение. Проблема е че той ЗНАЕ къде живея! Той също така си махна снимките от профила.

Друга информация, която може да се укаже значима

Момчето първите три срещи дойде до нас с бяло бусче. Не съм обръщал внимание на марка и номер.  Тая вечер ми каза, че брат му му се обадил, и казал, че са блъснали бусчето.  Дали лъже не мога да знам.

За в момента това е което мога да предоставя като информация.